Sykt mørkt

Jeg var ei aktiv og sunn jente som holdt på med jobb, trening og venner. Så fikk jeg omgangssyken romjula i 2003, og har enda ikke blitt frisk. Det var ingen leger som visste hva som feilte meg, alle prøvene var normale, men jeg var veldig dårlig. I 2005 fikk jeg diagnosen ME. Nå har jeg hatt denne "mystiske sykdommen" i 10 år. Det er tøft.

Det er så lite kunnskap om denne sykdommen, noen mener det er psykisk, andre mener det kommer av stress over lang tid, mens vi som faktisk opplever dette, og ikke minst pårørende, vet at det er helt, helt feil.

 

12. mai var den internasjonale ME-dagen. "Sykt mørkt" er en dokumentarfilm om hvor alvorlig ME er. De er noen av de sykeste vi har i landet. Et lite stillbilde fra filmen, "Første gang beina i bakken... på 5 1/2 år" Det sier sitt. 

Her er en trailer til fimen, den varer i under 2 min, anbefaler dere alle å se den.

Grunnen til at de må ligge uten noe lys, lyd eller berøring er at de blir dårlige av det, bare når en pleier (som regel en i familien) er innom rommet med hodelykt for å gi vann/medisin osv. så får de kraftige symptomer som oppkast og smerteanfall. Ikke alle klarer å snu seg selv i senga engang, og mange må ofte mates med sonde. Sånn ligger de år etter år. 
Nå ble det mye negativt, men det er så viktig å ta ME på alvor! Og i filmen ser vi bedringen til jenta, det er så godt å se. På Haukeland er de i gang med å gi cellegift (kreftmedisin) til ME-syke, med god effekt! Håper jeg får tilbudet etter hvert :-)  
Takk til dere som leste ♥

2 kommentarer

ingabrandvik

27.05.2014 kl.19:55

Så nydelig blogg du har:)

Sigvard

30.05.2014 kl.01:33

Veldig sterk lesing og film. Gjør meg vondt at du må plages slik, Kjersti Elise. klem

Skriv en ny kommentar

hits